Vrsilnica

Za obnovu Vršilnice 200 000 kuna – projekt financiran iz programa zaštite kulturne baštine Ministarstva kulture

Objavljeno:17. Travanj 2015. | Objavio:Z.I. | Kultura, Vijesti

Projekt obnove i rekonstrukcije Vršilnice u Novim dvorima, prijavljen od Grada Zaprešića za financiranje iz programa zaštite kulturne baštine Ministarstva kulture, odobren je u iznosu od 200 000 kuna.

Do sada se prostor Vršilnice koristio uglavnom kao višenamjenski javni prostor, i to najčešće u ljetnom periodu. Ovisnost o klimatskim uvjetima više neće biti prepreka jer se planiraju radovi na zatvorenosti prostora. Tako će rekonstrukcijski zahvati pridonijeti funkcioniranju, kao i očuvanju te zaštiti prostora.

Konkretni radovi obuhvatit će ostakljenje otvora, toplinsku zaštitu zgrade, obradu zidova, novu višeslojnu podnu konstrukciju, instalacije grijanja i klimatizacije, formiranje prostora za sanitarije i spremište te ostale potrebne zahvate.

Na listu programa odobrenih sredstava u 2015. godini tako se nalazi i Zaprešić koji je dobio čak drugi najveći iznos u Zagrebačkoj županiji. Ministarstvo kulture za Županiju je za 2015. odobrilo oko 2 milijuna kuna, a najveći iznos od 250 000 kuna dobio je Župni dvor Rozga u Dubravici.

Podijeli

Autor

Comments are closed.