radovi

U obilasku nove faze radova na Južnoj obilaznici sudjelovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture

Objavljeno:6. Srpanj 2016. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, posjetio je Zaprešić i provjerio kako napreduju radovi na Južnoj obilaznici, dionici od Jurmanove do Savske ulice. Tijekom posjeta izvođači radova upoznavali su se s drugom fazom gradnje, čija vrijednost iznosi 40 milijuna kuna. Ministar je pohvalio uspješnu suradnju lokalne samouprave: „To je pravi primjer kako možemo realizirati infrastrukturne projekte državnog značaja, zajedno s lokalnom samoupravom.”

Naime, Grad Zaprešić Hrvatskim cestama kao investitoru pomogao je oko pripremnih radnji kako bi se obilaznicom što prije rasteretio promet u centru grada. Osim manje gužve, gradonačelnik Željko Turk naglasio je i ostale prednosti: „Gradnjom ove druge faze, preko 80% prometa, bit će usmjereno na obilaznicu. Centar će biti oslobođen od teških vozila te će postati siguran prostor za pješake.“

Za 15 mjeseci očekuje se puštanje u promet dionice do Savske ulice otkada veći dio prometa više neće prolaziti centrom, a kako bi obilaznica što bolje funkcionirala, Grad se uključio i u projekt izgradnjom pristupne ceste u Starčevićevoj ulici.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.