9. redovna i 1. izborna skupstina grada Zapresic

Skupština Turističke zajednice grada Zaprešića – izvješće o radu te najava plana za 12 milijuna manjeg proračuna

Objavljeno:19. Studeni 2014. | Objavio:Z.I. | Vijesti

9. redovna i 1. izborna skupština Turističke zajednice grada Zaprešića održala se 18. studenog 2014. godine u restoranu Golf. Najvažnije točke dnevnog reda bile su izbor radnih tijela, izvješće o radu Turističke zajednice za period od siječnja do rujna 2014., prijedlog rebalansa i najava novog plana za 2015. godinu u kojem će proračun na nivou Grada biti smanjen za 12 milijuna kuna.

Gradonačelnik Željko Turk rekao je da se nalazimo u vrlo teškom trenutku. Objasnio je da će se smanjiti 5 do 10% plaće i materijalna prava radnika u gradskoj upravi čime će se dobiti jedan ili dva milijuna. Smanjit će se socijalna davanja te povećati komunalna naknada 10 do 15%. Jednako tako, upitne su i božićnice za umirovljenike.

Izvješće o radu Turističke zajednice započelo je popisom turista. Iako je ove godine, u odnosu na prošlu, u istom period od siječnja do rujna ostvareno oko 1000 noćenja manje, prikupljen je gotovo isti prihod od 328 787 kuna. Branka Barilović, direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića, naglasila je da su s prihodom i više nego zadovoljni s obzirom na teška recesijska vremena.

Među programima u području zaštite okoliša i poticanju u uređenju grada izdvojena je akcija „Kaži to cvijećem“ koja je ove godine posebno obilježena 50. obljetnicom postojanja vrtića. Kulturno-zabavne, sportske, ekološke i ostale manifestacije uspješno se održavaju te sada već postaju tradicionalna ponuda grada. Dvije najskuplje manifestacije bile su Rujanfest od približnog iznosa 160 000 kuna te Copacabana od 100 000 kuna.

9. redovna i 1. izborna skupština Turističke zajednice grada Zaprešića

U dijelu komunikacijskih vrijednosti izdvojene su info table. tj. izrađena turistička karta u city light formatu za 3 lokacije te jedna za potrebe Veleučilišta „Baltazar“. Uz postavljene turističke signalizacije, također se dovršavaju i interpretacijske table. Istaknuto je da je izrađen i projekt smeđe signalizacije za novu prometnicu – silazak s autoceste kod Westgate-a.

Posebni programi posvećeni su ponajprije suradnji s Veleučilištem „Baltazar“ i srednjom školom „Ban Josip Jelačić“ na obrazovnim strukovnim programima koji su ove godine ostali neiskorišteni. Time je naglašeno nezadovoljstvo te se mladi potiču da se prijave za praktikante. Unatoč tome, podržani su Dani otvorenih vrata SŠ „B. J. Jelačić.“

Direkotorica Branka

Branka Barilović

Barilović skupštinu je završila u pozitivnom tonu:

Dosta je teško planirati i nadamo se da ćemo uspjeti ostati u donesenim iznosima i sve aktivnosti koje je zajednica planirala u 2015. moći i održati u potpunosti.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.