jan i marko

Škola ratnika “Budo-Ryu” na 5. Karate maratonu u Mađarskoj

Objavljeno:29. Ožujak 2016. | Objavio:Z.I. | Sport

5. Karate Maraton otvoren za sve borilačke vještine održan je u Mađarskoj, 26. ožujka u sportskoj areni Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok, 30 kilometara od Budimpešte. Jedini predstavnici Hrvatske na karate maratonu bili su Marko Peranić i Jan Peranić iz zaprešićkog kluba Škola ratnika Budo-Ryu te Zvonimir Ivančić (klub Mas Oyama Gajnice). Sva trojica su odradila maraton u cijelosti, a Budo-Ryu donosi nam izvještaj s ovog sportskog susreta.

Gordeau otvorenje  hrvatski tim

Osim kyokushinkai karatea, na maratonu su prisustvovali članovi tae kwon do, Budokai karatea, Hikoryu karatea, MMA, Kickboxig ekipa, shin kyokushin, aikido, kempo i mnogi drugi. Organizator maratona je Szappanos Zoltán, a više od 600 sportaša raznih stilova pristupilo je ovogodišnjem maratonu. Gerard Gordeau, legenda borilačkih vještina otvorio je maraton, kao počasni gost i suvoditelj prve i zadnje etape maratona.

karate maraton_2 tehnike

Ultimativni cilj bio je odraditi 30, 000 tehnika u jednom danu. Otvaranje maratona započelo je službeno u 9:00 gdje su podijeljene zahvalnice i pokloni osobama koje su pomogle u razvijanju sporta i Karate Maratona. Prva Etapa maratona počinje u 10:00 i odrađeno je 3000 tehnika u 50-ak minuta, te je uslijedila kratka pauza od 10 minuta. Između pete i šeste etape napravljena je malo duža pauza od 30 minuta i održana prezentacija Street Workouta. Deveta etapa održana je u čast poginulim kyokushin borcima i članovima mađarskog kyokushin saveza Frank Ilone i Stekly Zoltana.

Oko 22:30 sati maratona postignut je zadani cilj i izvršeno 30,000 tehnika te su podijeljene diplome, medalje i pehari. Službeni završetak događanja bio je malo iza 23 sata.

Podijeli

Autor

Comments are closed.