1720_org

Punionica za električna vozila u Zaprešiću – Pilot projekt Zagrebačke županije

Objavljeno:5. Svibanj 2016. | Objavio:Z.I. | Vijesti

U Zaprešiću je sada moguće napuniti električno vozilo. Pilot projekt Zagrebačke županije omogućio je investiciju vrijednu 141 tisuću kuna koju su  sufinancirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Zaprešić i Zagrebačka županija.

E-punionica tako ima kapacitet od 22 kW, što pretpostavlja da se prosječna pogonska baterija električnog vozila može napuniti u vremenu od jednog do dva sata. Punionica  se može koristiti uporabom personalizirane T-RFID kartice, a prve kartice uručene su  Krešimiru Kosu i Mariu Bubalu iz Udruge električnih vozila.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, župan Stjepan Kožić i Filip Brkljača iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Povodom otvorenja e-punionice narednih će tjedana ulicama Zaprešića prometovati hibridni autobus ZET-a kako bi se promovirale prednosti zelene tehnologije. Najznačajnije prednosti su: vožnja na električni pogon do granice brzine od 20 km/h, smanjena potrošnja i do 40 % te smanjenje ispušnih plinova.

 

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.