Filmasi

Projekcija međunarodno nagrađivanog filma Simboli mržnje mladih filmaša

Objavljeno:1. Prosinac 2015. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO, Vijesti, Zabava

Filmska i radijska skupina Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću dokumentarnim filmom Simboli mržnje osvojila je prestižne nagrade na festivalima u zemlji i inozemstvu, a svim zainteresiranim Gradska knjižnica Ante Kovačića pružila je priliku da u srijedu, 2. prosinca, provedu večer uz projekciju i razgovor s autorima i mentorima.

Prikazivanje filma počinje u 19:00 sati, a konkretni simboli mržnje odnose se na one pokraj kojih svakodnevno prolazimo. Što takvi simboli predstavljaju i koji su stavovi mladih, tema je ovog nagrađivanog dokumentarca mladih filmaša.

Film je dovršen i prvi put prikazan u ožujku 2015. godine, a nastao je u sklopu projekta Dvostruki teret – učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi. Nositelj ovoga projekta međunarodne suradnje, uz potporu Europske unije, je Goethe-Institut Kroatien iz Zagreba, a osim iz Hrvatske, sudjelovali su i mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

AUTORI

Režija i montaža: Ivana Jandras (4.d)
Scenarij: Melani Adamić Golić (4.b), Dinka Biočić (4.b), Katarina Tadić (4.b)
Kamera i ton: Ivan Knezović (4.b), Luka Mravunac (4.b), Ivana Jandras (4.d)
U ideji i realizaciji filma sudjelovali su i: Janko Gjurčević (4.b), Klara Krijan (4.a), Petra Jurić (4.a), Kristian Marić (3.b) i Jakov Špiček (3.b).

Mentori: Miroslav Miljković, prof. i Petra Katarinčić, prof.
Na filmu su surađivale i nastavnice: mr.sc. Željka Winkler i prof. Zvonimira Špoljar.
Umjetnički savjetnik na filmu: Staša Čelan

NAGRADE

1. 20. Filmska revija mladeži i 8. Four river film festival (Karlovac) – Posebna pohvala (Special Mention) u kategoriji dokumentarnog filma

2. Dubrovnik film festival, 4. Festival filma djece i mladeži zemalja Mediterana DUFF 2015. – Nagrada za najbolji dokumentarni film (kategorija od 16 do 20 godina)

3. 32. Chicago International Children’s Film Festival – Prva nagrada (Youth Jury Prize) u kategoriji Youth-Produced Film

 

Foto: Srednja škola Ban Josip Jelačić

Podijeli

Autor

Comments are closed.