Marija Kasum

„Priroda slike/Slike prirode“ Marije Kasum – U potrazi za svakim sljedećim potezom kista

Objavljeno:18. Kolovoz 2015. | Objavio:Z.I. | Kultura

U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića postavljeni su prizori izložbe Priroda slike/Slike prirode mlade umjetnice Marije Kasum koja ne traži zadnji potez kista, već uživa u potrazi za divljinom i nedovršenosti.

Do 29. kolovoza 2015. posjetitelji se izložbe mogu uvjeriti u riječi umjetnice Hane Lukas Midžić koja za Mariju Kasum kaže da „slika mrljama, potezima, curenjima i grafizmima, da promišlja koloristički i slika atmosfere i bića iz divljine te da uživa u potrazi za svakim sljedećim potezom kista.“  Naime, prema francuskom slikaru Cézanneu slikarstvo nije dovršavanje, već beskrajna potraga.

Mlada umjetnica rođena je 1987. u Zagrebu gdje je završila preddiplomski studij tekstilnog i modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i preddiplomski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Trenutno završava diplomski studij slikarstva u klasi profesora Zoltana Novaka.

Postav samostalne izložbe nastao je u suradnji s Udrugom likovnih stvaralaca Zaprešić i Gradskom knjižnicom Ante Kovačića.

 

Foto: Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić

 

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.