Posjet

Posjet ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja Anke Mrak-Taritaš

Objavljeno:25. Srpanj 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak-Taritaš obišla je Ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, smještene u osam gradova. 

U obilasku je s ministricom bio i zamjenik  župana Rudolf Vujević te pročelnik Upravnoga odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Ante Mandarić. Razgovaralo se o sustavu „e-Dozvola“ i o tijeku legalizacije bespravno sagrađenih objekata, prenosi Zaprešić.hr.

E-DOZVOLA – JEDNOSTAVNA I BRZA INFORMATIZACIJA

Informacijski sustav „e-Dozvola“ namijenjen je izdavanju jedinstvenoga akta za građenje, a cilj sustava je podizanje razine kvalitete usluge kroz jednostavnu i brzu informatizaciju procedure podnošenja zahtjeva.

Ministrica Mrak-Taritaš objasnila je razvoj projekta: „Njegov je smisao ujednačiti praksu svih referenata u Republici Hrvatskoj da na isti način primjenjuju zakonske odredbe. S druge strane građani mogu pratiti ‘put dozvole’ – što se s podnesenim zahtjevom i u kojoj fazi radi. Ovoga trenutka u sustavu „e-Dozvola“ u Hrvatskoj radi 5054 referenta.“
U sustavu bi do kraja 2015. godine trebali raditi svi referenti koji se bave poslovima izdavanja akta za građenje.

LEGALIZACIJA – DO KRAJA GODINE OČEKUJE SE 50 POSTO PRAVOMOĆNO RIJEŠENIH PREDMETA

Na području Zagrebačke županije prosjek pravomoćno riješenih predmeta je oko 33 posto. Međutim, realna riješenost za koju se čeka donošenje pravomoćnog rješenja je između 50 i 60 posto. Ministrica očekuje da Zagrebačka županija do kraja godine ima 50 posto pravomoćno riješenih predmeta.

 

 

Foto: Grad Zaprešić

 

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.