Klub Zapresicana Zaprescan

Održana redovna godišnja izvještajna skupština Kluba Zaprešićana „Zapreščan“

Objavljeno:10. Travanj 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Izvješće o radu i realizacija programskih aktivnosti u 2014. godini te najava programa rada za 2015. godinu bile su glavne točke redovne godišnje izvještajne skupštine Kluba Zaprešićana „Zapreščan“ održane 9. travnja na Veleučilištu Baltazar.

REALIZACIJA PROGRAMSKIH AKTIVNOSTI U PRETHODNOJ GODINI

Nakon minute šutnje u čast preminulom hrvatskom slikaru Davoru Vukoviću i dugodišnjem predsjedniku Udruženja obrtnika Zaprešić Milanu Ermacori, Predsjednik Kluba Ninoslav Gregurić Bajza predstavio je djelatnosti Kluba među kojima je u 2014. godini najaktivnija bila likovna.

Održana događanja bila su sljedeća: izložbe „Objektiv-no grad“ te „Nobelovke – heroine mira“, izložba Helene Ohnjec, Ivana Keretića, Dragutina Peričkog i „Zaprešiću u čast“ te likovna kolonija „Matija Skurjeni“. Od glazbenih djelatnosti podržan je Memorijal Stjepana Obrubića, a od ostalih je aktivnosti održana 10. humanitarna aukcija. Klub je sudjelovao i na Gospodarskom sajmu. Također se uredilo dvorište Kluba i održana su druženja u prostorijama te je podržan i Božićni domjenak. Tradicionalna Romobilijada dio je sportske i rekreativne djelatnosti.

Jedini događaj koji se nije uspio realizirati je tradicionalna tribina s gradonačelnikom. Predsjednik Ninoslav Gregurić Bajza obrazložio je kako su vjerovali da će sugrađani sami doći bez posebne animacije i poziva, no zbog slabog odaziva tribina se nije održala.

Klub Zapresicana Zaprescan   Klub Zapresicana Zaprescan


FORMIRAN ODBOR ZA MLADEŽ

Iznimno zadovoljstvo predsjednik Kluba Ninoslav Gregurić Bajza izrazio je za uspješno formiranje Odobra za mladež istaknuvši kako je pomlađivanje članova potrebno:

Klub Zapresicana Zaprescan  „Konačno smo uspjeli formirati Odbor za mladež. Kao Klub smo, tj. članovi Kluba,  svake godine sve stariji i potrebno je da se mladi ljudi uključe u Klub. Našli smo mlade entuzijaste koji su došli s dobrim idejama. Mi smo to zdušno podržali i formirali smo Odbor za mladež koji je počeo sa svojim aktivnostima. Uvjeren sam i nadam se da će Odbor dovesti do toga da se Klub pomladi i proširi aktivnosti.“

 

PLAN I PROGRAM ZA 2015.

Uz prilagodbu financijskih mogućnosti ove teže recesijske godine, Klub program za 2015. planira ostvariti u iznosu od oko 100 000 kuna. Tradicionalne manifestacije te jaka likovna djelatnost i dalje ostaju glavni dio rada Kluba, no u odnosu na prethodnu, ove se godine vraćaju stare aktivnosti i uvode nove. Ponovno zaopočinje izdavačka djelatnost, Odbor za mladež pokrenut će svoju aktivnost „Mladi gradu“, a najavljena je i potpora izdavanju monografije Puhačkog orkestra Zaprešić.

Sukladno novom Zakonu o udrugama, donesen je Statut, a za kraj su podijeljene i zahvalnice sponzorima i donatorima.

Podijeli

Autor

Comments are closed.