obilazak gradilista

Napredak radova na Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, Dječjem vrtiću Vrtuljak i Područnoj školi Jablanovec

Objavljeno:28. Srpanj 2015. | Objavio:Z.I. | Gospodarstvo, Vijesti

Gradonačelnik Željko Turk obišao je trenutno najveća gradilišta u gradu i provjerio kako napreduju radovi na Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, Dječjem vrtiću Vrtuljak i Područnoj školi Jablanovec te radovi na novoj zgradi Komunalnog poduzeća i izgradnja Južne obilaznice, prenosi Zaprešić.hr.

PROŠIRENJE KAPACITETA I NOVI POKROV

U završnoj je fazi izgradnja heksagona Osnovne škole Ljudevita Gaja koji ima osam učionica s kabinetima. Dovršeno je unutarnje uređenje, a očekuje se čišćenje objekta te opremanje učionica. Najavljena je i obnova starog dijela škole. Na Dječjem vrtiću Vrtuljak radi se na dotrajalom pokrovu, a pola iznosa sufinanciraju Zagrebačka županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

PREUREĐENJE PROSTORA

Preuređuje se nekadašnji učiteljski stan koji će se za Područnu školu Jablanovec preurediti u dodatnu učionicu. Prostor će se iskoristiti i za kotlovnicu koja je trenutno smještena u kuhinji. Također će se urediti i prostor za blagovaonicu. Najavljena je i izmjena krovišta i stolarije te nova fasada u planiranoj suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zamjenik gradonačelnika Alan Labus očekuje da će 2017. godine zgrada biti u cijelosti obnovljena.

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Radi se na izgradnji Južne obilaznice, a također je počeo i iskop budućeg podvožnjaka ispod željezničke pruge Zaprešić-Varaždin. Radovi uključuju i rekonstrukciju Jurmanove ulice. Gradonačelnik Turk objasnio je važnost radova kako bi se smanjile prometne gužve, a prometnica je značajna i za gospodarski razvoj grada.

NOVA ZGRADA KOMUNALNOG PODUZEĆA

Završetak radova nove zgrade Komunalnog poduzeća planira se za kraj studenoga. Iduće će se godine preseliti uprava i sve službe Komunalnog poduzeća, ali i Javna vatrogasna postrojba Zaprešić. Posjećeno je i novo reciklažno dvorište gdje će uskoro građani moći besplatno odlagati razne vrste otpada, a projekt je financiran od Grada Zaprešića i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

 

Foto: Grad Zaprešić

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.