20160514_153315

Medalje s Otvorenog prvenstva Hrvatske u kyokushin karateu

Objavljeno:19. Svibanj 2016. | Objavio:Z.I. | Sport

Domaćin ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Hrvatske 14. svibnja u kyokushin karateu bio je Karate klub Croatia iz Siska. Međunarodni natjecatelji bili su iz kluba KDK Austrija, a pored klubova Hrvatskog kyokushinkai saveza (Bregana DIV Bregana, Budo Ryu Zaprešić, Croatia Sisak, Domenica Sveta Nedelja, Fortis Samobor, Mas. Oyama Strmec i TNT Samobor) nastupili su i klubovi: Focus Strmec, Mladost Suhopolje te Moslavina Kutina.

U katama, odnosno zadanim formama, nastupilo je 92 natjecatelja. Najuspješniji klub prvenstva bio je Croatia Sisak s osvojenih 7 zlata, 4 srebra i 2 bronce, dok su Foris Samobor sa 6 zlata, 3 srebra i 2 bronce te Domenica Sveta Nedelja s 3 zlata, 4 srebra i 2 bronce zauzeli drugo, odnosno treće mjesto po uspješnosti.

Za najbolje natjecatelje u katama proglašeni su Klara Prpić i Kristijan Bašić iz Croatie, dok su Gabriela Suša iz Fortisa i Paolo Hegeduš iz Budo Ryu, proglašeni za najbolje natjecatelje u borbama.

Najuspješniji natjecatelj turnira bio je Tomislav Božić iz Fortisa koji je osvojio zlato i u katama i u borbama.

20160514_15184420160514_151740

Sljedeći turnir u organizaciji Hrvatskog kyokushinkai saveza održat će se 15. listopada u Zaprešiću u sklopu obilježavanja Jelačićevih dana i Dana grada Zaprešića, a domaćin turnira bit će klub Budo Ryu.

I ove godine zaprešićki klub Budo-Ryu škola ratnika na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske ostvario je odlične rezultate. Od četri mlada natjecatelja sva su četri osvojili medalju:

Lea Pongrac 3. Mjesto u kategoriji st.limačice -40kg
Paolo Hegeduš 1.Mjesto u kategoriji ml.kadeti -50 kg i proglašen za najboljeg borca turnira
Borna Flegar– 2. mjesto u katergoriji ml.kadeti -50kg
Tin Flegar– 1. mjesto u kategoriji st.limači -45kg

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.