Knjiznica Ante Kovacic

Krešimir Mišak gostuje u Zaprešiću – književni susret s novinarom, glazbenikom i piscem

Objavljeno:15. Lipanj 2015. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO

Poznat kao novinar znanosti i voditelj emisije Na rubu znanosti koja se emitira na HRT-u, Krešimir Mišak je i rock glazbenik te pisac znanstvene fantastike. Književnu večer u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića održat će 17. lipnja s početkom u 18:30 sati.

Rođen je 1972. u Zagrebu gdje je i završio studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Krešimir Mišak karijeru na HRT-u započinje u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija. Popularnu emisiju Na rubu znanosti uređuje od 2002. godine, a piše i za razne novine i časopise. Malo manje je poznato da je snimio šest albuma, i to s različitim grupama (Fantomi, Fantomi2, Građani i Virusi), dok je danas vokalist, gitarist i frontmen rock grupe Hakuna Matata.
Pisac je znanstvene fantastike te dobitnik nagrada SFERA za najbolju SF priču, i to 2002. i 2005. godine. Zvjezdani riffovi zbirka je priča objavljena 2005., a knjiga Telepatija i telekineza izdana je 2006. U knjizi Dečki, odjebite u skokovima (2013.) analizira današnji svijet kontroliran od nekolicine moćnika.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.