Vrtlarenje

Izbor za najuzorniju seosku ženu!

Objavljeno:18. Kolovoz 2016. | Objavio:Z.I. | Vijesti, Zabava, Zanimljivosti

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije 2016. godine, a prijave traju do 31. kolovoza ove godine. Donosimo profil uzorne seoske žene i sve potrebno za prijavu.

KAKVA JE UZORNA SEOSKA ŽENA?

Treba imati između 25 i 65 godina i biti hrvatska državljanka. Najuzornija seoska žena živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode, rukotvorine ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

PRIJAVE

Prijava mora sadržavati: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo, kratak životopis.

Rok za natječaj je 31. kolovoza, a prijave se mogu poslati:

poštom:
Zagrebačka županija
Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo
Za Izbor najuzornije seoske žene Zagrebačke županije
Ulica grada Vukovara 72/V

faxom: 01/6009-474
e-mailom: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr

IZBOR NAJUZORNIJE SEOSKE ŽENE

Stručni sud Izbora za najuzorniju ženu Zagrebačke županije na temelju će prijava, životopisa te razgovora s kandidatkinjama izabrati najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju te dvije pratilje. Prve tri izabrane uzorne seoske žene na županijskom izboru, bit će ujedno i predstavnice Zagrebačke županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2016. godinu, koji će se ove godine održati 15. listopada u Kutjevu, u Požeško-slavonskoj županiji. Zagrebačka županija će nagraditi izabranu najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju i njezine dvije pratilje novčanim nagradama.

Projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji, a od 2000. godine se 15. listopada kao Svjetski dan seoske žene obilježava i u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je društveno uvažiti ulogu i doprinos seoske žene u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

 

 

 

Foto: Flickr -  Ruth Hartnup  – Appreciating the tulipsCC BY 2.0 / dorađeno od originala

Podijeli

Autor

Comments are closed.