_DSC0223 2

Dan Veleučilišta Baltazar Zaprešić – U 14 godina do 4 349 diplomiranih studenata

Objavljeno:2. Lipanj 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Veleučilište Baltazar Zaprešić 14 godina uspješnoga djelovanja obilježilo je Svečanom sjednicom Stručnoga i Upravnoga vijeća 29. svibnja, na Dan Veleučilišta. U nazočnosti predstavnika regionalne i lokalne samouprave, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencije za znanost i visoko obrazovanje te dekana prijateljskih visokih učilišta predstavljen je dugogodišnji rad Veleučilišta uz zahvalu profesorima, zaposlenicima i studentima koji su pridonijeli uspjehu.

PO BROJU STUDENATA NAJVEĆE MEĐU PRIVATNIM VISOKIM UČILIŠTIMA

_DSC0252 2Dekan dr. sc. Vinko Morović, prof. v. š., u govoru je  istaknuo da trenutno na preddiplomskim i diplomskim studijima studira 2 712 redovitih i izvanrednih studenata, dok je u 14 godina diplomiralo 4 349 studenata. Na Veleučilištu radi 57 profesora, 20 asistenata te 29 stručnih i ostalih djelatnika, a angažirano je i 42 vanjskih suradnika. Radi razvoja novih studijskih programa, kupljen je i uređen suvremeni poslovni prostor u Zagrebu te nekadašnji hotel Albamaris u Biogradu na Moru.

OBRAZOVNO-RAZVOJNI CENTAR, DISLOCIRANI STUDIJ I OTVARANJE KANTINE

Intenzivno se radi i na projektu obrazovno-razvojnog centra. Naime, dovršena je izrada idejnoga arhitektonskog projekta buduće nove zgrade Veleučilišta Baltazar u Zaprešiću. Na dislociranom studiju u Biogradu na Moru već se sedmu godinu izvodi preddiplomski studij Poslovna ekonomija i financije, a od jeseni će započeti i diplomski studij Financijski menadžment. Prema tom će modelu krenuti i dislocirani studij u Osijeku, a u procesu je i nabavka suvremenih tablet uređaja za studente i nastavnike. Također, Veleučilište nastavlja s provedbom Erasmus+ programa, dok će studente jednako razveseliti i skoro otvaranje kantine.

_DSC0214 2  _DSC0224 2

U SPORTU NAJUSPJEŠNIJE VISOKO UČILIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ

U prošloj akademskoj godini sportaši su na raznim sveučilišnim natjecanjima osvojili 47 trofeja čime je Veleučilište Baltazar tako postalo sportski najuspješnije visoko učilište u Republici Hrvatskoj. Pohvaljen je i rad Alumni kluba te Studentskoga zbora. Dekan Vinko Morović posebno je zahvalio na potpori i gradonačelniku Zaprešića Željku Turku te bivšim i sadašnjim vijećnicima Gradskoga vijeća Grada Zaprešića.

VELEUČILIŠTE BALTAZAR ZAPREŠIĆ KAO TEMELJNA SASTAVNICA GRADA

Gradonačelnik Željko Turk, uz čestitke Veleučilištu, obratio se prisutnima istaknuvši kako je Veleučilište Baltazar jedna od bitnih sastavnica Zaprešića:

 

Zeljko TurkVjerujem da je na časti i ponos svima nama 14 godina uspješnog djelovanja. Tamo gdje je mlado znanje i obrazovanje, tamo je i budućnost te s ponosom te riječi izgovaram. Svakako je obrazovanje velika odrednica ovog mladog grada. Ovo Veleučilište jedno je od temeljnih i bitnih sastavnica Grada u njegovom najvažnijem sadržaju.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.