OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Branko Lustig poručuje mladima: „Ne dajte da se zaboravi da se ne bi ponovilo!“

Objavljeno:13. Lipanj 2015. | Objavio:Z.I. | Kultura, Vijesti

Hrvatski producent i oskarovac Branko Lustig održao je predavanje na Veleučilištu Baltazar koje je organizirano u suradnji s udrugom Festival suvremenog židovskog filma. Studentima je tako jedan je od 50 najznačajnijih filmskih producenata svih vremena ispričao svoju potresnu životnu priču, ali i zanimljiv svijet filmske umjetnosti.

Kao desetogodišnjak Branko Lustig je 1942. godine zbog židovskog podrijetla odveden s majkom u koncentracijski logor Auschwitz, a potom i u Bergen-Belsen. Kao jedan od preživjelih posvetio se predavanjima po obrazovnim institucijama kako bi mladima poručio: „Ne dajte da se zaboravi da se ne bi ponovilo!“. Nakon potresnog sjećanja logora, Lustig je opisao i život Hollywooda – od zanimljive suradnje sa Stevenom Spielbergom do svijeta poznatih glumaca.

Branko Lustig dobitnik je dviju nagrada Oscar, i to za filmove Schindlerova lista i Gladijator. Ipak, posebno mu je drag njegov prvi film Ne okreći se, sine! Producent je brojnih nagrađivanih filmova kao što su: In Between Engagements, Američki gangster, Dobra godina, Kraljevstvo nebesko, Pad crnog jastreba, Hannibal, The Peacemaker te mnogih drugih.

 

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.