Bebe

Bebe vole papati – Radionica uvođenja čvrste hrane za bebe

Objavljeno:26. Listopad 2017. | Objavio:Z.I. | NAJAVLJUJEMO, Naslovnica, Obitelj, Zanimljivosti

Gradska knjižnica Ante Kovačića organizira zanimljivu radionicu uvođenja čvrste hrane za bebe. U petak 27. listopada s početkom u 10 sati koautorica bestselera Bebe vole papati Rebeka Mahorič održat će predavanje o dječjoj prehrani i alergijama na hranu te radionicu na kojoj će sa zainteresiranima pripremiti tri dječja obroka. Roditelji slobodno mogu doći s djecom.

Radionica će se temeljiti na receptima za uvođenje čvrste hrane iz knjige. Autorica i roditelji će pripremiti te s bebama i pojesti tri obroka – ručak, voćnu užinu i večeru. Rebeka Mahorič će tijekom i nakon kuhanja odgovarati na pitanja o prehrani i alergijama na hranu.

Bebe vole papati je priručnik koji donosi suvremene smjernice o prehrani djece te sadrži preko šesto recepata za uvođenje čvrste hrane u prehranu djeteta od četiri mjeseca starosti do navršene prve godine života. Za svaki mjesec uvođenja hrane priložen je plan obroka (jelovnici) po tjednima i danima. Na kraju knjige nalaze se savjeti za vegetarijansku, vegansku i makrobiotičku prehranu djece. Pritom su uvažene najnovije smjernice Europskog udruženja za dječju gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN), Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Međunarodnog dječjeg fonda Ujedinjenih naroda (UNICEF) i Europskog društva za socijalnu pedijatriju i zdravlje djece (ESSOP), kojima je zajedničko da zagovaraju isključivo dojenje 6 mjeseci, što je i željeni cilj.

Podijeli

Autor

Comments are closed.