Tomislav Perko

Život na drugom kraju svijeta – Putopisac, autostoper i couchsurfer Tomislav Perko o Novom Zelandu

Objavljeno:23. Rujan 2015. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO, Zabava, Zanimljivosti, Život

Jedan od najpoznatijih hrvatskih putnika, Tomislav Perko, nakon alternativnih načina putovanja – couchsurfinga i autostopiranja, odlučio se na godinu dana skrasiti na Novom Zelandu.

Predavanjem Novi Zeland – život na jugu otkrit ćete sve što ste htjeli znati o životu na drugom kraju svijeta, o radnoj vizi i traženju posla, kao i o svakodnevici i društvu. U Gradskoj knjižnici Ante Kovačića predavanje će se održati u četvrtak, 24. rujna, s početkom u 18:30 sati.

Putovanje svijetom san je većine avanturista koji, u potrazi za različitim odgovorima, ali i spoznajom o sebi i drugima, o životu žele učiti upravo „na putu“. Tomislav Perko tako je svojim nesvakidašnjim načinom putovanja oduševio mnoge te dokazao da se putovati može i uz minimalan budžet.

Stopiranje po Iraku, meditiranje u budističkom samostanu na Tajlandu, plovidba preko Indijskog oceana, život s Maasai ratnicima u Keniji samo su neka od najboljih iskustava ovog putnika koji iza sebe ima i autorsku knjigu „1000 dana proljeća“.

Prošle jeseni Tomislav se uputio na Novi Zeland gdje je htio započeti novi život – traženje posla s radnom vizom u jednoj od najsređenijih zemalja na svijetu. Nakon sedam mjeseci vratio se u Hrvatsku po kojoj trenutno putuje i održava predavanja.

 

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.