zet

Za korištenje 105 ZET-ovih linija u Zagrebu karta je 10 kn. Za 4 ZET-ove linije u Zaprešiću – ista cijena!

Objavljeno:10. Rujan 2016. | Objavio:Z.I. | Život

Za vožnju Zagrebom u Zagrebačkom električnom tramvaju potrebno je izdvojiti 10 kuna, a ako sat pokazuje da je prošla ponoć potrebno je 5 kuna više. Susjedni gradovi koji također koriste usluge ZET-a neusporedivo su manji, ali cijena ostaje ista. Tako vam je za vožnju po jednoj od 8 ZET-ovih autobusnih stanica potrebno 10 kn, jednako kao i za stotine zagrebačkih stanica.

Neobičan odnos cijena vlada i kod radničkih mjesečnih pokaza. Za 4 autobusne linije u Zaprešiću potrebno je za neograničeno mjesečno korištenje izdvojiti 276 kuna unutar paketa sa zagrebačkim pokazom. Istovremeno za 105 autobusnih i tramvajskih linija u glavnom gradu potrebno je izdvojiti tek par desetaka kuna više, točnije 334.

Nije velika razlika ni kod godišnjih pokaza. Godišnji radnički pokaz za 4 zaprešićke linije iznosi 2814 kuna dok neograničeno godišnje korištenje svih 105 zagrebačkih autobusnih i tramvajskih linija te njihovih „bezbroj“ stanica košta 3408 kuna.

U ZET-u navode kako je najpovoljnija upravo godišnja karta: - Vrste karata prilagođene su putnicima koji prijevoz koriste svakodnevno, ali i onima koji tek povremeno putuju tramvajima i autobusima ZET-a. Najpovoljniji oblik plaćanja prijevozne usluge svakako je godišnja karta, bez obzira na Vašu dob i korisnički status.

Zbog visine cijene karte i pokaza u odnosu na zagrebačke linije mnogi u Zaprešiću pribjegavaju popularnom švercanju. Prema ZET-u to je najskuplja vožnja, a imaju spremne i vrlo izdašne kazne: – Novčanom kaznom od 500,00 do 800,00 kuna kaznit će se za prekršaj putnik ako na zahtjev ovlaštene osobe prijevoznika ne predoči valjanu voznu kartu radi kontrole.

Postavlja se pitanje je li cijena vožnje ZET-om u Zaprešiću preskupa u odnosu na cijene za zagrebačke linije.

 

Foto: Facebook – Zagrebački električni tramvaj

Podijeli

Autor

Comments are closed.