SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – GRAD ZAPREŠIĆ KAO PRIMJER USPJEŠNE LOKALNE SAMOUPRAVE

Objavljeno:13. Listopad 2014. | Objavio:Z.I. | Nekategorizirano, Vijesti

Povodom 19. rođendana grada Zaprešića i 213. obljetnice rođenja bana Josipa Jelačića, 11. listopada 2014. održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća. U Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić okupili su se predstavnici vlasti, članovi Gradskog vijeća, gradonačelnici gradova prijatelja grada Zaprešića, predstavnici Općina, udruga, klubova, vjerskih zajednica, a i ovogodišnji dobitnici javnih priznanja.

 VIZIJA GRADA ZAPREŠIĆA

Iako uz izraženo nezadovoljstvo centraliziranom državom i recesijskom krizom, gradonačelnik Željko Turk bolju budućnost vidi u modernom gradu s održim razvojem i zdravim okolišem s ispunjenim potrebama svih građana; mladih i starih. Gradonačelnik je predstavio je napredak grada kroz konkretne akcije učinjene u protekloj godini na području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstvene zaštite, sigurnosti, prometa, komunalne infrastrukture, energetskog razvitka, gospodarstva, kulture, sporta, vjerskih objekata i turizma.

DODJELA JAVNIH PRIZNANJA

Svečanost je uveličana i dodjelom javnih priznanja grada Zaprešića za 2014. godinu, od strane Gradskog vijeća i gradonačelnika Željka Turka. Nagrađeni su Kuglački klub Zaprešić, župnik BDM Kraljice apostola pater Vinko Sudar te profesor i voditelj KUD-a Kupljenovo, Ivica Ivanković. Posebnu nagradu za životno djelo dobila je Biserka Brašić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja grada Zaprešića.

POVELJE, PLAKETE I ZAHVALINICE

Povelje su dobili Općina Kiseljak te Udruga Stepinčeva oaza mira. Plakete su dodijeljene Stjepan Orgulanu, Iliji Živkoviću, Davoru Gobcu i Robertu Lešku. Medalje su primili Ivica Blažić, Zaprešić Boysi, Savski valovi, Inkerpor d.o.o. te Tabacco d.o.o. Zahvalnice su dobili Udruga umirovljenika grada Zaprešića, Igor Šljivarić, Smiljko Kajtez i Marko Vujnovac te odbojkaški klub Nebo.

Načelnik Općine Brdovec i saborski zastupnik gospodin Alen Prelec istaknuo je posebnosti grada Zaprešića na koje bi se trebala ugledati i država. Prva je skrb o djeci pomoću gradnje vrtića i škola, a druga je konstruktivna suradnja vladajuće vlasti s oporbom.

ZAHVALA GRADONAČELNIKA TURKA

Hvala vam što je Zaprešić danas ovo što je – spoj modernog i kulturne baštine, grad komparativnih prednosti, jedinstvenosti, sve više kvalitete života i društvenog standarda

– na kraju je zahvalio gradonačelnik Željko Turk svim građanima, prijateljima i gostima.

Podijeli

Autor

Comments are closed.