Nova ulica

Savjet mladih za sve građane – od jeseni besplatna pravna pomoć

Objavljeno:3. Kolovoz 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti, Život

Inicijativom Savjeta mladih Grada Zaprešića sklopit će se sporazum između Grada Zaprešića i Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu kojim će od jeseni započeti program besplatne pravne pomoći građanima Zaprešića.

Prema unaprijed određenim terminima u prostoru Kluba umirovljenika u Zaprešiću građani će moći dobiti pomoć studenata viših godina Pravnog fakulteta koji će djelovati pod mentorstvom svojih profesora, suradnika i znanstvenih asistenata. Pravna klinika jedinica je Pravnog fakulteta koja se bavi područjima u kojima je prepoznata potreba da se korisnicima pomogne, dok posebne skupine osnovane za područja kao što su obiteljsko pravo i zaštita djece, zaštita radnika, diskriminacija, državljanstvo i azil, prava pacijenata, zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela te pomoć u ovršnim postupcima.

Predsjednik Savjeta Marko Petreković na održanoj sjednici Savjeta mladih Grada Zaprešića izrazio je zadovoljstvo što program ne obuhvaća samo mladu, već i stariju dobnu skupinu, a posebno građane slabijeg imovinskog statusa te se nada da će građani prepoznati program pravne pomoći.

U tijeku je izrada loga, vizualnog dizajna i facebook profila Savjeta mladih Grada Zaprešića, a na 20. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je izglasan Gradski program za mlade Grada Zaprešića za razdoblje od 2015. do 2020. godine u čijoj izradi je sudjelovao i Savjet mladih.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.