sirija

Putopisno predavanje Hrvoja Ivančića – Sirija, zemlja na raskrižju

Objavljeno:27. Rujan 2016. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO, Zanimljivosti, Život

U ciklusu putopisnih predavanja Pinklec na rame Gradske knjižnice Ante Kovačića u goste dolazi poznati pisac i novinar Hrvoje Ivančić. Svoju priču popraćenu fotografijama ispričat će u četvrtak, 29. rujna u 18,30 sati.

Iz prve ruke predstavit će Siriju koju je posjetio dva puta tijekom rata, ali u nju je putovao i prije krvavog sukoba. Saznajte kako izgledaju izbjeglički kampovi u Jordanu i Libanonu, kako se živi na teritoriju pod kontrolom vladinih snaga, koje su sukobljene strane i još mnogo toga.

Inspiriran dugogodišnjim putovanjima na Bliski istok, Ivančić je  napisao zbirku kratkih priča Za’atar – priče s Bliskog istoka o kojoj će govoriti tijekom predavanja. Kao uvod donosiomo jedan kratki opis objavljen na službenoj Facebook stranici autora.

Kad sam zadnji put bio u Siriji, sjećam se, trčali smo ispred snajperskog gnijezda. Morate se u tom trenutku pitati: što ako baš sad opali i padnem ko klada? Za koga? I kroz misli mi je prošlo kako će mi nakon svega neki urednik pokušati srušiti cijenu za tekst. Zato sam, mičući se od truleži hrvatskog novinarstva, napisao zbirku kratkih priča, inspiriranu Bliskim istokom, a ponajviše ratom u Siriji.

To su priče malog čovjeka u svijetu u kojem Velika igra upravlja njihovim životima.

 

Foto: Facebook – Hrvoje Ivančić

Podijeli

Autor

Comments are closed.