stavi

Provedba projekta STAVi u OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Pavao Belas

Objavljeno:6. Lipanj 2016. | Objavio:Z.I. | Vijesti, Život

Završnim druženjima krajem svibnja obilježen je završetak rada s učenicima koji su tijekom školske godine 2015.-2016. sudjelovali u projektu STAVi. Podsjetimo, Centar za mladež Zaprešić  pokrenuo je projekt kako bi se osnažilo Vijeće učenika za aktivno i odgovorno djelovanje.

Koliko je neumoran tempo angažiranih sudionika na projektu dokazuje čak 40 edukativnih radionica tijekom prvog polugodišta. Tako su članovi Vijeća učenika OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Pavao Belas te njihovi zamjenici usvajali znanja i vještine vezane uz procjenu potreba škole, obaveze, odgovornosti i prava Vijeća učenika, ljudska i dječja prava, komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, debatiranje, volontiranje i aktivno djelovanje djece i mladih.

U drugom polugodištu učenici su dobili podršku i pomoć u organizaciji i provođenju deset sastanaka Vijeća učenika, a na posebnim radionicama su se pripremali za informiranje učenika svojih razrednih odjela o ljudskim i dječjim pravima te obvezama, odgovornostima i pravima Vijeća učenika.

U OŠ Pavao Belas članovi Vijeća učenika su se uključili u akciju  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, dok je u OŠ Ljudevita Gaja Vijeće učenika organiziralo akciju za opće dobro naziva „Uskršnja jaja Ljudevita Gaja“.

Na završnom druženju svi učenici su na poklon dobili promotivne šalice, CD-e s prezentacijom i potvrde za sudjelovanje, dok su se svi prisutni kroz prezentacije koje su pripremile volonterke Nikolina Bilogrević i Gabrijela Matić prisjetili zajedničkih trenutaka. U OŠ Pavao Belas druženju se pridružila i Klaudia Devčić Majerić, voditeljica Centra za mladež Zaprešić, koja je učenike pozdravila i istaknula zadovoljstvo njihovim sudjelovanjem kao i cjelokupnom ovogodišnjom provedbom projekta STAVi.

Provedba projekta u OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Pavao Belas je podržana darovnicom fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EGP/NF). Projekt je tijekom školske godine 2015.-2016. proveden i u OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko (odgovorna osoba socijalna pedagoginja Tanja Novosel) te u OŠ Ivana Perkovca, Šenkovec (volonteri Centra za mladež Zaprešić uz podršku socijalne pedagoginje Adele Mihalinec).

Podijeli

Autor

Comments are closed.