STAVI

Projekt “STAVi” – promicanje demokratskih vrijednosti i ljudskih prava u osnovnim školama

Objavljeno:13. Rujan 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti, Život

Centar za mladež Zaprešić provodi novi projekt STAVi kojim će do 31. kolovoza 2016. godine promicati demokratske vrijednosti i ljudska prava kroz obrazovanje učenika te povećanje interesa u javnosti.

U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću iu Osnovnoj školi Pavla Belasa u Brdovcu provodit će se aktivnosti poput informativnih predavanja za Učiteljsko vijeće, radionica za Vijeće učenika, podrške i pomoći u organizaciji i provođenju sastanaka Vijeća učenika, informiranja učenika svih razrednih odjela, povećanje interesa u javnosti i akcije za opće dobro.

Naime, iskustvom u radu i prikupljenim informacijama Centar za mladež Zaprešić procijenio je lošu praksu funkcioniranja Vijeća učenika osnovnih škola, iako je aktivan rad Vijeća propisan Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Među glavnim razlozima za lošu realizaciju provedbe su nedovoljna organiziranost, informiranost i educiranost učenika te otpor školskih sustava prema uključivanju učenika u procese donošenja odluka.

Projekt je podržan darovnicom fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške (EGP/NF) kojom Kraljevina Norveška, Kneževina Lihtenštajn i Island pridonose smanjenju socijalnih i gospodarskih razlika i jačanju bilateralnih odnosa sa zemljama korisnicama u Europi.

Foto: CZMZ

Podijeli

Autor

Comments are closed.