pilgreensi (2)

Projekt Pilgreens dokazao inovativnost i neustrašivost mladih studenata

Objavljeno:18. Studeni 2015. | Objavio:Z.I. | Zabava, Zanimljivosti, Život

Kako bi pokazali da je električna energija najbolji put do zaštite okoliša, studenti Karen, Ludwig i Rémy krenuli su na putovanje preko Euroazije na neobičnom prijevoznom sredstvu. Sve o tom epskom putovanju pod imenom Pilgreens ispričali su zainteresiranoj publici na Veleučilištu Baltazar Zaprešić.

Kao prijatelji i kolege na fakultetu IAE Toulouse u južnoj Francuskoj te potaknuti svjetskim klimatskim sporazumom u Parizu, krenuli su u avanturu kojom žele dokazati kako se može voditi zanimljiv, smislen i ekološki osviješten život.

pilgreensi (3) pilgreensi (4)

Konkretna ideja razvila se u Bangkoku gdje su se prvi put susreli s tuk-tukom, tradicionalnim prijevoznim sredstvom. Organizirali su projekt, osigurali velike sponzore i na kraju kupili električni tuk-tuk kojim su se odvažili na put preko Tajlanda, Laosa, Kine, Kazahstana, Rusije, Gruzije, Armenije i Turske.

Ispričali su kako je do sada izgledao njihov put, s kojim su se problemima susretali u svojoj pustolovini, kako ljudi reagiraju na njih i njihovo vozilo u raznim državama i koliku potporu uživaju u svim zemljama koje su do sada prošli.

Njihov je cilj potaknuti razmišljanja o električnoj energiji, dijeliti i učiti od drugih. Često organiziraju konferencije na prestižnim sveučilištima gdje razgovaraju sa studentima, znanstvenicima i stručnjacima u području energetike i mobilnosti.

 

 

 

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.