vatrogasna_zajednica

Primopredaja pet novih vatrogasnih vozila i uručenje zahvalnica – godišnjica Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Objavljeno:29. Kolovoz 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Jedna od najmasovnijih i najorganiziranijih zajednica vatrogasaca u Republici Hrvatskoj, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, proslavila je 22. godišnjicu postojanja.

Na svečanosti održanoj u Šenkovcu, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručili su zahvalnice vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju požara na Pelješcu – VZG Jastrebarsko, VZG Velika Gorica, VZG Sveta Nedelja, VZG Dugo Selo, VZG Samobor, VZO Pisarovina i DVD Stupnik.

Obavljena je i primopredaja pet novih vatrogasnih vozila čiju su nabavu financirali Zagrebačka županija, VZ Zagrebačke županije i jedinice lokalne samouprave. Nova vozila dobili su vatrogasci VZG Zaprešića, VZO Brdovca, DVD-a Domagović, DVD-a Sveti Ivan Zelina i DVD-a Bistra.

Župan Stjepan Kožić naglasio je da Županija i u težim gospodarskim vremenima zadržava financiranje vatrogastva: „Ponosni smo na vatrogasce! Organizirani ste i uvijek pri ruci, 365 dana u godini.“

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana, ujedno načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije, Rudolf Vujević te saborski zastupnik i općinski načelnik Brdovca Alen Prelec. Prisutnima se obratio županijski zapovjednik Josip Novosel i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

 

Foto: Zagrebačka županija

Podijeli

Autor

Comments are closed.