Vrtlarenje

Poznajete li uzornu seosku ženu ili ste možda to baš vi? – Prijavite se na natječaj!

Objavljeno:14. Travanj 2015. | Objavio:Z.I. | Nekategorizirano, Zanimljivosti

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije 2015. godine, a prijave traju do 28. travnja. Donosimo profil uzorne seoske žene i sve potrebno za prijavu.

KAKVA JE UZORNA SEOSKA ŽENA?

Treba biti hrvatska državljanka i imati između 25 i 65 godina. U selu u kojem živi uživa ugled te ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo. Također je poželjno da proizvodi poljoprivredne proizvode ili rukotvorine ili da stvara umjetnička djela. U svojoj sredini treba biti borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice. Kao uzorna žena svojim savjetima i idejama treba pomagati i drugim ženama. Potrebno je naglasiti da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

PRIJAVE

Prijave moraju sadržavati osobne podatke: ime i prezime kandidatkinje, adresu stalnog boravka, kontakt podatke, datum i godinu rođenja, bračno stanje, broj djece, zanimanje, državljanstvo te kratak životopis.

Rok za natječaj je 28. travnja, a prijave se mogu poslati:

poštom:
Zagrebačka županija
Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo
za Izbor najuzornije seoske žene Zagrebačke županije
Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb

faxom: 01/6009-474
e-mailom: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr

IZBOR NAJUZORNIJE SEOSKE ŽENE

Stručni sud Izbora za najuzorniju ženu Zagrebačke županije na temelju će prijava, životopisa te razgovora s kandidatkinjama izabrati najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju te dvije pratilje. Prve tri izabrane Zagrebačka županija će nagraditi novčanim nagradama, a osim toga, uzorne žene će dalje predstavljati Zagrebačku županiju na državnoj razini kada će se 10. listopada u mjestu Đurići, u Vukovarsko-srijemskoj županiji održati Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu.

Projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji, a od 2000. godine se 15. listopada kao Svjetski dan seoske žene obilježava i u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je društveno uvažiti ulogu i doprinos seoske žene u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

 

 

Foto: Flickr -  Ruth Hartnup  – Appreciating the tulipsCC BY 2.0 / dorađeno od originala

Podijeli

Autor

Comments are closed.