poetski susret

Poetski susret djece Zaprešića 2016.

Objavljeno:2. Lipanj 2016. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO

Već 46 godina Poetskim susretima djece Zaprešića potiče se poetski izričaj u književnom jeziku i kajkavskom narječju. Tako će se 2. lipnja osnovnoškolci okupiti u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića gdje će predstaviti svoje pjesme. U programu završne svečanosti sudjeluju književnik Zoran Pongrašić, Tomislav Goluban- solo na usnoj harmonici te djelatnici Knjižnice s glazbenim nastupom.

Ove godine pristiglo je stotinjak radova. Sudjelovale su OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice, OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića, OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog, OŠ Luka iz Luke, OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića, OŠ Pavao Belas iz Brdovca, OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, OŠ Pušća iz Pušće, OŠ Bistra iz Bistre, OŠ Pavla Štoosa iz Dubravice i OŠ Laduč iz Laduča.

Stručni žiri u sastavu Vedrana Soldić, diplomirana knjižničarka i Ljiljana Kotarski, profesorica hrvatskog jezika izabrao je 20 radova za interpretaciju na završnoj svečanosti i četiri nagrade: prvu nagradu na dijalektalnom izričaju, prvu nagradu na književnom izričaju, te drugu i treću nagradu.

Podijeli

Autor

Comments are closed.