ucenici

Početak školske godine za 248 zaprešićkih prvašića

Objavljeno:9. Rujan 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti, Život

Prvim ponedjeljkom u rujnu počela je i nova školska godina. Ovogodišnjih 248 zaprešićkih prvašića prvi je put sjelo u školske klupe, a uz obitelj, učiteljice i učitelje, uspjeh i sreću zaželio je i gradonačelnik Željko Turk te zamjenici Damir Benčević i Alan Labus koji su posjetili škole u Zaprešiću.

Obilaskom Osnovne škole Kupljenovo najavljena je dogradnja škole i izgradnja sportske dvorane, a gradonačelnik je prvašićima otkrio kako je i on sjedio u tim školskim klupama. Područna škola Jablanovec uređuje unutrašnjost škole, a iduća faza, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, obuhvatit će novo krovište, stolariju i fasadu. Mališanima u Osnovnoj školi Antuna Augustinčića dobrodošlicu su zaželjeli učenici viših razreda koji su pripremili zabavni program, dok je Osnovna škola Ljudevita Gaja svečano otvorila novih osam učionica s predmetnim kabinetima.

Gradonačelnik Željko Turk ohrabrio je prvašiće i njihove roditelje riječima: „Ovo je jedno novo poglavlje u životu, kako za djecu, tako i za roditelje. Nadam se da ćemo zajedno brinuti o obrazovanju naše djece, jer gdje su mladost, znanje i obrazovanje, ondje je i budućnost.“

 

 

Foto: Grad Zaprešić

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.