KK Zapresic - KS Alfa Vector

Pobjeda KK Zaprešića protiv poljskog KS ”Alfa-Vectora” Tarnowo za četvrt finale Lige prvaka

Objavljeno:9. Prosinac 2014. | Objavio:Z.I. | Sport

Osmina finala Lige prvaka nastavila se uzvratnom utakmicom Kuglačkog kluba Zaprešić s poljskom ekipom KS ”Alfa-Vector” Tarnowo 6. prosinca 2014. godine. U Tarnowu su Zaprešićanci došli s prednošću prvog susreta od 8:0, što ih nije omelo da i ovu utakmicu završe pobjedom s velikih 1:7.

Neizvjesnost se osjetila i prije utakmice s obzirom da za oba kluba nisu igrali najvažniji igrači. Susret su započeli Nikola Uzelac i Mario Fridl protiv Torka Leszeka i Bonka Jarosława. U izjednačenim setovima Uzelac je ipak osvojio sva tri seta čime se osigurao plasman u četvrtinu finala. Sa srušenih 639 čunjeva odnio je i najbolji rezultat utakmice.
Mario Fridl je, unatoč početnim greškama, u setovima protiv Bonka došao do izjednačenja i osvojio poen s 609 čunjeva te se vodstvo već povećalo na 2:0.

Drugi blok odigrao je Branko Manev protiv Grzesiaka Marcina i s 592 čunjeva osvojio i treći poen. U odličnoj formi Branislav Bogdanović gotovo sustiže najbolji rezultat s 634 srušena čunja protiv Strzelczaka Dawida.

Damir Fučkar nastupio je u trećem bloku protiv Krzyżostaniaka Macieja. Nakon vodstva i dobrog rezultata, ulazi mladi Jure Zadravec koji uspješno nastavlja igru i osvaja još jedan poen. U meču s dobrim domaćim igračem Grędziakom Michałom nastupio je Leo Herceg koji ipak nije uspio parirati favoritu. Poljska momčad odnijela je poen, no dvojica mladih igrača hrabro su odigrala svoje premijerne mečeve u Ligi prvaka.

Pobjedom u oba susreta KK Zaprešić nastavlja igru u četvrt finalu Lige prvaka kao jedini hrvatski muški predstavnik. Sljedeći je protivnik jedna od boljih svjetskih ekipa, mađarski prvak Szegedi TE. Prva utakmica odigrat će se 24. siječnja 2015. u Mađarskoj.

Podijeli

Autor

Comments are closed.