fotografija3

Otvorenje i blagoslov Staze života – Križnoga puta u Donjoj Pušći

Objavljeno:8. Listopad 2016. | Objavio:Z.I. | NAJAVLJUJEMO, Vijesti

U nedjelju, 9. listopada Župa svetoga Jurja u Donjoj Pušći slavi otvorenje i blagoslov Staze života – Križnoga puta koju je uredila Općina Pušća. Staza života nalazi se na padini u podnožju crkve Majke Božje Čiselske, a postavljene postaje Križnoga puta rad su samoukog kipara Franje Haramine.

Okupljanje uzvanika je u 10.30 sati na trgu u Donjoj Pušći. U 11.00 sati misu u župnoj crkvi svetoga Jurja predvodit će predstojnik Ureda za kulturna dobra Zagrebačke nadbiskupije mons. Nedjeljko Pintarić u zajedništvu s domaćim župnikom Franjom Tkalčecom i drugim svećenicima. Nakon mise bit će blagoslov Križnoga puta.

fotografija1  fotografija2

PRIČA O „STAZI ŽIVOTA – KRIŽNOME PUTU“

Na Cirkvenom brijegu koji dominira prostorom Donje Pušće, njegovoj jugozapadnoj padini još prije 18 godina utrta je staza križnoga puta koja vodi od Župne crkve svetoga Jurja u podnožju padine do Kapele Majke Božje Čiselske na vrhu.

14 postaja križnoga puta osmislio je i izradio samouki kipar Franjo Haramina iz Svetoga Križa (Marija Gorica). Autor je do sada imao pet samostalnih izložbi, sudjelovao je na nekoliko skupnih te izradio prvi spomenik nerođenoj djeci koji je postavljen u Karlovcu. Postaje križnoga puta postavljene u Pušći reljefni su prikaz Kristova lika, gotovo u naravnoj veličini. Izrađene su u acrystalu (umjetnom kamenu).

Save

Podijeli

Autor

Comments are closed.