apr

Otvoren natječaj za besplatni Lokalni program Akademije za politički razvoj

Objavljeno:21. Rujan 2016. | Objavio:Z.I. | Gospodarstvo, NAJAVLJUJEMO, Poslovni, Vijesti

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u programu Lokalno vodstvo i razvoj koji će se održavati u Zaprešiću od listopada do prosinca 2016. godine.  Vrlo aktualnih tema, program će obrađivati pitanja izazova lokalnog vodstva i upravljanja, institucionalnog položaja i ovlasti lokalnih jedinica, lokalnih javnih financija, uloge i utjecaja žena u lokalnoj politici, fondova i programa EU za lokalne jedinice, političkog komuniciranja i izbornih kampanja na lokalnoj razini te uloge medija u lokalnoj demokraciji.

Program je dio projekta „Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je povezivanju i edukaciji polaznika koji su zainteresirani za javno djelovanje na lokalnoj razini. Projekt se provodi uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Provedbu programa „Lokalno vodstvo i razvoj“ financijski podržava i Grad Zaprešić.

Na programu će se okupiti najviše 30 polaznika koji će biti odabrani temeljem kriterija angažiranosti u lokalnom javnom životu i iskazanog interesa za pokretanje razvojnih aktivnosti na lokalnoj razini. Prilikom odabira vodit će se računa o spolnoj i sektorskoj zastupljenosti. U program se mogu prijaviti hrvatske državljanke i državljani koji žive na području Grada Zaprešića i ostalih lokalnih jedinica Zagrebačke županije.

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Zaprešiću. Predviđeni datumi održavanja modula su 22. listopada, 19. studenoga i 10. prosinca. Moduli će se sastojati od predavanja, panel diskusija i radionica. Predavači i govornici bit će priznati stručnjaci i profesionalci.

Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula. Sudjelovanje u programu je besplatno, a troškove organizacije seminara snosi APR.

PRIJAVE

Za sudjelovanje u programu potrebno je ispuniti  prijavni obrazac koji se može preuzeti OVDJE, te ga zajedno sa životopisom dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: zapresic@politicka-akademija.org

Krajnji rok za prijavu je 2. listopada 2016. u ponoć.

Najkasnije do 10. listopada svi kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira bit objavljeni na web stranicama APR-a.

Po završetku programa uspješnim polaznicima bit će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na Godišnjoj konferenciji i drugim događajima APR-a.

 

 

 

Foto: apr.hr

Podijeli

Autor

Comments are closed.