czmz

Mlada si osoba od 18 do 30 godina? – Uključi se u projekt VOZI

Objavljeno:8. Listopad 2015. | Objavio:Z.I. | NAJAVLJUJEMO, Vijesti, Zanimljivosti, Život

Centar za mladež Zaprešić poziva sve zainteresirane mlade da se uključe u projekt VOZIvolontiram, organiziram, znam i iniciram. Osim što se aktivno djeluje za dobrobit zajednice, volontiranjem se stječu i nova znanja, iskustva i prijateljstva.

Volontiranja su usmjerena za mlade od 18 do 30 godina, no mlađi ili stariji zainteresirani mogu se ipak uključiti u neke od određenih projekata. Dodatna motivacija za sudjelovanje je i mogućnost profesionalnog i osobnog usavršavanja kroz supervizije i edukacije.

PROJEKTI

Projekt STAVi usmjeren je na promicanje demokratskih vrijednosti i ljudskih prava u osnovnim školama kroz obrazovanje učenika te povećanje interesa u javnosti o ljudskim pravima. Volonteri će sudjelovati u organizacijskim aktivnostima kao i na radionicama za vijeća učenika.

Projekt Nismo vas zaboravili potiče socijalno uključivanje starijih osoba i međugeneracijsku solidarnost. Volonteri pomažu starijima u nabavci hrane i lijekova te se druže s njima u grupnim ili individualnim obilascima.

Projektom Bez granica potiče se socijalno uključivanje djece s poremećajem iz spektra autizma kroz radionice capoeire koje se provode 2 x tjedno. Volonterski angažman čini individualna asistencija djeci na radionicama te sudjelovanje u organizacijskim sastancima i edukacijama.

Za studente socijalnog rada, socijalne pedagogije, psihologije, učiteljske akademije:

Individualni rad s djecom u riziku na projektima Modifikacija ponašanja putem igre (MPPI) i Tribo Moderna.

MPPI je preventivni program kojim se potiče stvaranje poticajnog okruženja za kvalitetan razvoj djece i mladih u riziku te njihovih obitelji, a Tribo Moderna projekt osmišljen s ciljem širenja i promoviranja kulture mira i nenasilja u lokalnoj zajednici putem plesno borilačke vještine Capoeire.

Ako nemate dovoljno vremena za kontinuirano volontiranje u projektima, odlična prilika za sudjelovanje su i volonterske akcije i kratkotrajni projekti koje Centar za mladež Zaprešić provodi tijekom cijele godine. Zainteresirani se prijave u bazu volontera te budu obaviješteni kada će se akcije i projekti organizirati.

PRIJAVE

Potrebno je poslati mail ili poruku te zatražiti više informacija o projektu za koje imate interesa:

CENTAR ZA MLADEŽ ZAPREŠIĆ

adresa: Ulica Matije Gupca 4, Zaprešić
e-mail: tena@czmz.hr
broj mobitela:098224834
web: czmz.hr

Projekt VOZI financiran je od Ministarstva socijalne politike i mladih.

Podijeli

Autor

Comments are closed.