In poduzetnik

Jačanje poduzetništva u Zagrebačkoj županiji – Predstavljen EU projekt „In poduzetnik“

Objavljeno:18. Listopad 2015. | Objavio:Z.I. | Gospodarstvo, Vijesti

Početnom konferencijom predstavljen je projekt In poduzetnik kojim se prvenstveno želi napraviti interaktivna baza podataka poduzetnika, ali ne zaobilazi ni edukaciju učenika srednjih škola. Riječ je o projektu koji Zagrebačka županija provodi u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb s proračunom od 265.607 kuna, od čega je 250.607 ili gotovo 95 posto financirano iz Europskog socijalnog fonda.

Povezivanje obrtnika i poduzetnika uskoro će biti olakšano interaktivnom bazom koja će sadržavati temeljne podatke potrebne za online informiranje i umrežavanje. Nakon završetka projekta, krajem srpnja sljedeće godine, baza će se nalaziti na web stranici Zagrebačke županije. Također, najavljeno je i pet sajmova te tri konferencije kojima će se poticati suradnja između poduzetnika/obrtnika, poduzetničkih potpornih institucija, tijela lokalne i regionalne samouprave, obrazovnih institucija i građana.

U suradnji s osam strukovnih škola u osam gradova Zagrebačke županije, održat će se 15 radionica s 200 učenika. Tako će mlade generacije ostvariti kontakte s 2000 poduzetnika i prikupiti podatke za interaktivnu bazu podataka.

Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a provedbeno tijelo 2. razine je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Podijeli

Autor

Comments are closed.