nastajanje

Izložba “Nastajanje” Ane Šokčević i Doriana Trepića – Galerija Razvid

Objavljeno:4. Veljača 2017. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO

Galerija Razvid u petak, 10. veljače, u 19 sati otvorit će novu izložbu pod naslovom “Nastajanje”. Mladi umjetnici Ana ŠokčevićDorian Trepić izložit će svoje zanimljive radove o kojima je Igor Loinjak kao autor predgovora rekao:Nastajanje Doriana Trepića i Ane Šokčević izložbeni je primjer nešto drugačijeg proizvođenja nastajanja koji se u svojoj osnovi u određenom smislu oslanja na neke elemente prethodno ovlaš predstavljenog modela biološkog nastajanja, točnije biološkog postajanja. Trepić se u svom radu koristi dvostrukim vezivanjem – onim na mentalnoj i fizičkoj razini. Iako sam ističe da nastoji prikazati, odnosno stvoriti prostor, u njegovim se djelima uočava neopterećenost imperativom stvaranja prizorom. Ana Šokčević izdvojene segmente uvodi u novi proces prekomponiranja, spajanja, preraspoređivanja, montiranja – jednom riječju asemblažiranja – stvarajući nove oblike. ”

Izložba ostaje otvorena do 8. ožujka 2017.

Ana Šokčević rođena je 1991. godine u Zagrebu. Diplomski studij (magistra) kiparstva završava 2016. u klasi red. prof. Mile Blaževića. Sudjelovala na likovnim kolonijama (Rab, Beli Manastir, Našice..). Dobitnica pohvale za najbolji studentski rad tijekom akademske godine 2013./2014. Od 2015. članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Dorian Trepić rođen je 1990. godine u Osijeku. Nakon završene Škole za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku upisuje Umjetničku akademiju također u Osijeku. Trenutno je na drugoj godini diplomskog studija na odsjeku slikarstvo pod mentorstvom doc.art. Domagoja Sušca. Sudjelovao na likovnim kolonijama,land art festivalima (Krk, Beli Manastir, Erdut,Motovun..) i  grafičkoj rezidenciji Frans Masereel Centrum u Belgiji kao asistent umjetnici Ani Sladetić . Član je HDLU-a u Osijeku.

Podijeli

Autor

Comments are closed.