izlozba Ptice veleposlanik Maciej Szymański

Izložba fotografija veleposlanika Republike Poljske u RH “Ptice – savršenstvo ljepote”

Objavljeno:16. Prosinac 2014. | Objavio:Z.I. | Kultura, NAJAVLJUJEMO

Nakon gradova u okolici, Jastrebarskog, Ivanić Grada, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca te Svete Nedjelje, izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ stigla je i u Zaprešić. Autor fotografija je Maciej Szymański, veleposlanik Republike Poljske, a nastale su duž Europe, od Španjolske i Portugala do Poljske i Hrvatske. Izložbu je u Duhovno obrazovnom centru „Marijin dvor – Lužnica” postavila Javna ustanova „Zeleni prsten“, a pogledati se može tijekom prosinca 2014.

Osamdesetak fotografija posjetiteljima predočava ptice u različitim vremenskim prilikama, godišnjim dobima, kao i u prirodnoj okolini tla, vode ili zraka. Veleposlanik Szymański ukratko je opisao kako je strpljiv rad fotografirati ptice:

Ptica nije partner s kojim možete surađivati. Ptica će napraviti sve da Vam fotografija ne uspije. Nekada je potrebno „okinuti“ i tisuću fotografija da bi jedna fotografija uspjela.

Za ravnateljicu Javne ustanove „Zeleni prsten“, Martinu Glasnović izložba je znak prijateljstva velikoj zemlji, pružena ruka Poljskoj.  Čast otvorenja izložbe imao je župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, a uvodnu riječ govorila je suorganizatorica  izložbe i ravnateljica Duhovno obrazovnog centra „Marijin dvor – Lužnica” sestra Berislava Grabovac i zamjenik gradonačelnika Zaprešića, Damir Benčević.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.