disleksija

I ja želim čitati – Predavanje “Disleksija od vrtića do fakulteta”

Objavljeno:2. Ožujak 2017. | Objavio:Z.I. | NAJAVLJUJEMO, Vijesti, Život

Disleksija je neurološka disfunkcija koja se očituje u raznim teškoćama vezanim uz čitanje, pisanje, računanje i pamćenje. Prvi simptomi disleksije mogu se uočiti već kod djece vrtićke dobi. Teškoće su najizraženije u školi,  a očituju se i za vrijeme studija i tijekom cijelog života. Logopedica Željke Butorac održat će predavanje o ovoj iznimno važnoj temi pod nazivom Disleksija od vrtića do fakulteta koje će se u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću održati u utorak 7. ožujka 2017. u 18 sati u sklopu nacionalne kampanje I ja želim čitati.

Predavanje je prije svega namijenjeno roditeljima, nastavnicima, odgojiteljima, suradnicima u nastavi, sudionicima odgojno-obrazovnog procesa, ali i svima koje zanima navedena tema.

Željka Butorac stručna je suradnica, logopedica, u OŠ Marina Držića u Zagrebu. Diplomirala je na Edukacijsko-rehabilitacijskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Vanjska je suradnica Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu gdje radi kao mentorica za studente na kolegijima Specifične teškoće učenja, Teškoće čitanja i pisanja i Specifične teškoće usvajanja matematičkih sadržaja. Kao vanjska suradnica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje radi na prilagodbi ispitnih materijala državne mature za učenike s posebnim potrebama te kao pomagač i ispravljač zadataka na državnoj maturi. Članica je upravnih odbora Hrvatskog logopedskog društva i Hrvatske udruge za disleksiju. Autorica je interaktivnih CDR–a Čitajmo zajedno 1 i 2 i Matematička bajka te radne bilježnice Možeš ti to, zar ne? u izdanju Hrvatske udruge za disleksiju te niza znanstvenih članaka i recenzija. Urednica je više stručnih knjiga i udžbenika.

Podijeli

Autor

Comments are closed.