HPD Zapresic

Hrvatsko planinarsko društvo „Zaprešić“ obilježilo desetu obljetnicu osnutka

Objavljeno:22. Svibanj 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Povodom okrugle obljetnice osnutka, Hrvatsko planinarsko društvo „Zaprešić“ održalo je svečanost uz druženje i predstavljanje monografije.

Vikend su, 16. svibnja, započeli izletom na planini Strahinjčici iznad Krapine s Hrvatskim planinarskim društvom „Malačka“ iz Kaštela te Planinarskim društvom „Pogorelica“ iz Kiseljaka s kojima imaju potpisane Povelje prijateljstva.

Svečano obilježavanje desete obljetnice osnutka održano je sljedeći dan, 17. svibnja, u Lovačkom domu u prisustvu stotinjak članova i gostiju te predstavnika Grada Zaprešića, kao i Planinarskog društva Susedgrad te Pinklec iz Svete Nedelje.

HPD Zapresic   HPD Zapresic

Darko Matić, predsjednik Društva, osvrnuo se na proteklih deset godina u kojima je organizirano 430 izleta s preko 10 300 sudionika. Održane su planinarske škole za djecu i odrasle, izložbe fotografija članova, edukacijska predavanja, godišnja čišćenja zaprešićke šume, proslave Martinja, maškara te tradicionalne Lampašijade – pjesničkih večeri u šumi na odmorištu koje je Društvo izgradilo, ne samo za planinare, već i za građane Zaprešića. Također je istaknuto sudjelovanje Društva u programu Dana grada pohodima po markiranoj stazi.

Tom prigodom tiskana je monografija Deset godina zajedno o radu i uspjesima Društva s priloženim opisima izleta i fotografijama. Također su podijeljena priznanja članovima koji su se iskazali svojim radom, osnivačima te onima koji su deset godina neprekidno vjerni HPD-u „Zaprešić“.

Podijeli

Autor

Comments are closed.