Plamićka mladež

DAN PLEMSTVA 2014. – Plemićka mladež, Grofovska svita i Novodvorska princeza žive zaprešićku bajku

Objavljeno:21. Listopad 2014. | Objavio:Z.I. | Kultura, Zabava, Zanimljivosti

Tradicionalna manifestacija  Dan plemstva u organizaciji Umjetničke udruge Plemićka mladež održala se 18. listopada 2014. Stazama Novih dvora u sunčanom poslijepodnevu prošetale su se dame i gospoda, Plemićka mladež i Grofovska svita, a održan je i izbor za Novodvorsku princezu.

 U izboru je sudjelovalo 11 djevojčica u dobi od 5 do 7 godina, a dvije su se najhrabrije od 3 i 4 godine jednako dobro natjecale. Sve su sudionice bile dostojne titule, ali malena Nika Lovrek osvojila je žiri odgovorom da voli i nosi žutu haljinu jer je to boja sunca i zlata. Izabrana princeza ponijela je krunu sa cirkonima te je potom sa svojim odabranim kavalirom zaplesala bečki valcer i opravdala titulu. Sve sudionice dobile su poklon zahvale, Barbie pisaći pribor i šljokicama bogato ukrašen rajf za kosu, a Novodvorska princeza je, uz poklon zahvale, dobila proslavu rođendana za petnaest uzvanika u organizaciji i kostimiranoj animaciji Udruge.

Predsjednica Udruge Lidija Gašpar napomenula je važnost i značajnost održavanja manifestacije:

 Poanta ovog događaja i izbora bila je pokazati kako bajke ne postoje samo u knjigama, već da našu zaprešićku bajku možemo i treba živjeti u Novim dvorima.

Plemićka mladežPlemićka mladež

Podijeli

Autor

Comments are closed.