Turisticka skupstina grada Zapresica

10. redovna Skupština Turističke zajednice grada Zaprešića

Objavljeno:25. Ožujak 2015. | Objavio:Z.I. | Vijesti

Na 10. redovnoj Skupštini Turističke zajednice grada Zaprešića, održanoj 23. ožujka u restoranu Golf, prezentirano je izvješće o radu za period od siječnja do prosinca 2014. godine te financijski plan prema kojem je ostalo 50 763 kune višak prihoda.

Turisticka skupstina grada Zapresica  Turisticka skupstina grada Zapresica

U odnosu na 2013. godinu, ostvaren je porast turističkih posjetitelja i noćenja te je tako u 2014. broj turista bio 6 255, dok je 11 079 ostvarenih noćenja. Među manifestacijama najveći su iznosi sljedeći: Dani Jelačića – Dan grada 324 187 kuna, Advent i Ledena bajka 163 093 te RUJAN FEST 160 297 kuna. Prema financijskom planu ostvareni prihodi iznose 1 599 299 kuna, dok rashodi 1 548 538 kuna, što je blagajni donijelo višak od 50 763 kune raspoloživih u sljedećem razdoblju.

Zamjenik gradonačelnika Damir Benčević izrazio je zadovoljstvo radom Turističke zajednice grada Zaprešića u nadi da će i ova godina biti uspješna:

 

Damir BencevicAko možemo biti zadovoljni s financijama, onda smo zadovoljni s 50 000 kuna što je ostalo u blagajni. Mi svake godine na ovim Skupštinama izražavamo zadovoljstvo. Naša Turistička zajednica svake godine radi sve bolje i bolje. Svake godine je bolje organizirana, sve je više manifestacija u gradu, dakle grad raste. Logično je da manje-više sve manifestacije gradskog tipa idu preko naše Turističke zajednice. Želimo da nam i 2015. bude barem kao 2014. Morat ćemo nekakve financijske pokazatelje, koji će vjerojatno biti lošiji, više svojim trudom i radom i manjim troškovima nadoknaditi, no očekujemo da ćemo i u 2015. sigurno biti barem tako uspješni kao i ove godine, ako ne i uspješniji. Imamo porast noćenja, dakle već je to respektabilno za ovakav grad koji nema praktično tih kapaciteta i smještaja hotela. Preko 10 000 noćenja  znači da se kreću druge stvari i da ćemo konačno početi rješavati jednodnevne izlete po gradu Zaprešiću, ali to je već plan Turističke zajednice. Sigurno ćemo uz podršku Grada napraviti i neke nove sadržaje.

Branka Barilović, direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića, istaknula je kako Zaprešić svojom posebnom turističkom ponudom postaje sve prepoznatljiviji grad kako za strane turiste, tako i za građane iz šire okolice:

 

Branka BarilovicPostoji popis noćenja i obično se naši Zaprešićani čude. Jedna je stvar koliko je dolazaka i koliko je ostvarenih noćenja i to je u porastu od 2013. Kad se pogleda struktura, vidi se da je preko 40 zemalja svijeta. Oni su ovdje među nama i to nam je izuzetno drago. Zaprešić je definitivno prepoznat kao grad koji je neposredno blizu metropole jer isto tako gosti koji dolaze u naš grad, osim korištenja naših sadržaja, dolaze i u posjet Zagrebu. Bitno je da kreiramo prepoznatljive sadržaje za širu publiku i veći broj posjetitelja.

 

Podijeli

Autor

Comments are closed.